De ce MTE?

 

     Ce e nou in MTE? Cu ce difera fata de alte 100 de ONG-uri care urmaresc scopuri tangentiale sau comune?

     Miscarea Tinerilor de Elita isi propune reunirea tinerilor capabili din toate zonele tarii pentru conceperea si implementarea unor proiecte nationale cu impact major. Desi sustinem si crearea de piste pentru biciclisti, si responsabilitatea sociala si protejarea mediului inconjurator, tinta noastra este mult mai sus, dorind sa fim o piatra de temelie in reconstructia sanatoasa a Romaniei.

     Nu suntem “alti adolescenti rebeli” care-l injura pe presedinte sau blameaza un partid. Nu ne canalizam eforturile in niste proteste de strada sau in crearea de workshopuri in care sa tot dezbatem problema cainilor vagabonzi sau a alimentelor injectate. Vom actiona la nivel inalt, vom merge mai departe decat toti ceilalti care au incercat. Vom fi o forta indistructibila in fata presiunilor politice, a amenintarilor si a santajelor. Vom repara, vom construi, vom imbunatati. Scopul nostru nu este sa distrugem, nu acuzam ca totul este gresit, ca toti conducatorii sunt slabi, corupti sau gresit motivati.

     Tinta noastra este o Romanie frumoasa, bogata si prospera, demna de invidiat in lumea-ntreaga pe care sa o lasam cu mandrie mostenire copiilor si nepotilor nostri.

     De ce “Miscarea Tinerilor de Elita”? Pentru ca tinerii au entuziasmul de care este nevoie in a porni o lupta aparent imposibil de castigat. Pentru ca tinerii au mintea intotdeauna deschisa, creativitatea ridicata si nu in ultimul rand pentru ca tinerii nu cedeaza in fata amenintarilor, ba din contra se indarjesc si mai tare in atingerea scopurilor si idealurilor in care cred.
     De ce de elita? Pentru ca e nevoie de o elita ca sa poti atinge piscurile cele mai inalte. Pentru ca numai o elita poate privi dincolo de grijile zilnice si poate tine piept unei caracatite, fara a face o teorie conspirativa. Pentru ca dintr-o elita nu se pot naste decat lucruri marete si nu inultimul rand pentru ca mediocritatea nu va schimba niciodata ceva in bine.

     Impreuna, cei 2 termeni definesc cel mai bine scopul acestei asociatii : canalizarea entuziasmului si a spiritului rebel, critic, permanent nemultumit al tinerilor in proiecte si activitati creative, constructive in slujba reconstructiei civice si economice a tarii.

 

 

Search

Blogroll