Scopul MTE

 

      Romania este condusa de mafii locale si de interese personale. La nivel local nu se mai pune problema de ani buni in numirea pe functii publice, nepotismul si interesele economice dictand “conducerea” institutiilor publice si a departamentelor acestora. La nivel central observam ca indifierent daca este vorba de justitie, de sanatate, de presedintele unei comisii parlamentare sau chiar de premier, se discuta de o anumita persoana “preferata” de catre un grup de interese. Elementul meritocratic a disparut cu desavarsire in tot aparatul administrativ, nediscutandu-se niciodata despre cea mai competenta persoana pentru acel post, cea cu cea mai mare experienta similara si deopotriva cu cea mai nepatata reputatie. Avem parlamentari cu dosare penale, mafie locala aproape indistructibila si cu puteri depline, avem nenumarate afaceri ilicite cu statul si suferim grav la capitolul de combatere a evaziunii, a coruptiei si incompetentei.


      MTE isi propune sa creeze cadrul potrivit implicarii tinerilor capabili pentru atingerea scopului nostru: definirea si implementarea unei viziuni strategice de dezvoltare pe termen mediu si lung care sa asigure independenta si prosperitatea economica a Romaniei.


      Acest lucru implica eliminarea incompetentei si a coruptiei in functiile publice prin obligativitatea respectarii unor principii meritocratice care sa includa competenta pe post, experienta similara, teste de calificare si atestare. Ne propunem sa implementam un sistem de control de catre alegatori asupra alesilor publici care nu merita prin posibilitatea revocarii din functie in urma unui referendum local. Totodata, dorim sa implementam un sistem eficient de control al managementului intreprinderilor de stat, cu verificarea periodica a indeplinirii obiectivelor asumate si penalizarea pana in domeniul penal pentru nerespectarea lor.

     Nu vom continua lista masurilor concrete pe care dorim sa le implementam. Lista aceasta nu poate fi completata acum, intrucat riscam sa fim priviti ca niste “tineri naivi” care cred ca pot “schimba lumea” batand din palme. Nu este o utopie ceea ce ne propunem, nu este ceva imposibil, chiar daca, privit din perspectiva zilei de azi, pare ceva extraordinar de greu. Pas cu pas, cu ambitie si perseverenta, se poate escalada orice munte care de la departare poate parea imposibil de escaladat.

      Singura noastra problema este autolimitarea pentru ca ni s-a indus in mentalitatea colectiva ca romanii sunt prosti, corupti, ineficienti si alte atribute negative pe care am ajuns sa le credem, suspinand tot mai des “Asa suntem noi..”.      Ei bine, NOI NU SUNTEM ASA! NOI VREM SI PUTEM MAI MULT!

Pe tine ce te opreste?


Search

Blogroll